Последните 3 години и 3 месеца България се управлява от коалиционно правителство между ГЕРБ и ОП. Последните 30-на дни в България има хора, които казват, че искат смяна на властта.

Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов на националната конференция на ГЕРБ в София Тех Парк. 

"Някои от тях са млади и интелигентни, учени и живели на Запад. Аз обаче не съм чул от всички тези, които викат "Оставка, служебно правителство, нови избори, реформи", какво ще бъде това ново правителство, каква е програмата и философията му, какво правим с нещата, които са важни за нацията?", запита той.

"За мен реформата не означава да отменяме конституцията и да разрешаваме еднополовите бракове, както искаше един от лидерите на протеста", каза той. 

По думите му не е важно да кажеш, че нещо не ти харесва, а да кажеш как да го промениш. 

"Няма да цитирам Шекспир и Аристотел. Знам като историк, че има два вида политици - такива, които са готови да се жертват за нацията и държавата си и такива, които жертват нацията и държавата за себе си. Днес някои са готови да хвърлят страната в хаос, за да се докопат до властта. А вие от кои политици сте? 

"Всеки един от нас, ако си отговори правилно на този въпрос, ще си отговори и на следващия - Какво трябва да направим през останалите месеци?", каза той. 

"Избори ще има тогава, когато е по Конституция", отсече той.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!