Като „хлабаво“ определи военният министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов състоянието на коалицията „Обединени патриоти“, съобщава "Монитор". 

"Който ще работи, да работи от коалицията. Няма да се опитвам повече да се правя на помирител. Писна ми, губи ми времето, къса ми нервите и е безсмислено", каза Каракачанов от Русе.  По думите му трите партии са се събрали да покажат, че може да се работи по нов начин, като лично той се опитвал да прави това в министерството, за което отговаря, както и колегите му от ВМРО - чрез законодателни инициативи.

Каракачанов е категоричен, че повече няма да бъде „бавачка“. Ако пък има „здрав разум“, с останалите партии от коалицията трябва да се явят заедно на евровота догодина.

„Смятаме, че коалицията трябва да се запази", каза Каракачанов. Според него това би било правилното и честно решение спрямо хората, които са гласували за коалицията на президентските избори и на парламентарния вот през 2017-а.

Според Каракачанов към момента не вижда обективни условия за предсрочни парламентарни избори, както и каква ще бъде евентуалната алтернатива. "Ако БСП и ДПС са ни алтернативата, по-добре да няма такива избори", каза още министърът.

Каракачанов коментира и случая с осъдения в Австрия мъж от Силистра за тероризъм. По думите му това не бил единственият български гражданин от ромски произход, "зарибен от радикалния ислям". Военният министър заяви още, че ведомството ще отпусне 180 000 лева за ремонт на Летния театър към Военния клуб в Русе, като ще бъде подпомогнато и изграждането на паметник на Васил Левски.