България над всичко – това е посланието на този ден, заради който са загинали десетки хиляди българи. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов по повод отбелязването на 140-ата годишнина от Освобождението на България от турско робство, пише "Фокус".
„Свободата е нещо, което или го имаш, или го нямаш. Дали я ценят - не знам, защото десетилетия наред какви ли не експерименти се правеха със съзнанието на нашите ученици и деца, включително с последните опити да им се натрапва или не някаква джендър идеология и възпитание и т.н. За какво говорим? Ето за това трябва да говорим – за хора като полк. Дрангов, като Левски, като Раковски, като Ботев, които имат нещо, което могат да ни оставят като пример как да работим и служим на България. А не да си говорим глупости – има ли трети пол, няма ли трети пол, какво е това „джендър“ и т.н.“, коментира Каракачанов.

Според него това е разликата – когато в училище възпитаваме децата си така, както полк. Борис Дрангов е възпитавал своите юнкери във Военното училище или в школата за запасни офицери или както Левски и Ботев, които са били учители, са възпитавали българчетата, тогава страната ще върви напред.