Когато искаш да свалиш правителство, можеш да намериш всякакви аргументи, че да го свалиш. Кирил Ананиев е един от най-добрите финансисти в България например. Проф. Ангелов нима не е добър специалист и лекар? Биографията му е впечатляваща.

Това заяви в телевизионно интервю вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод днешните рокади на министри в правителството.

"Лъчо Борисов и професионалист и е част от министерството от дълги години и най-добре ще свърши това, което трябва, защото е наясно с всичко", заяви Каракачанов. 

"Това са хора с доказани качества. Ако някой извади аргумент относно техния професионализъм, нека го сложи на масата", каза той.

"Младен Маринов беше перфектен полицай. Никой не може да оспори професионализма му без да ползва политически клишета", добави Каракачанов.

"Мисля, че протестите са полезни, защото винаги играят ролята на катализатор. Много от нещата, които сме искали да се случат, но са останали на заден план, хората казаха, че ги искат. Така катализираха по-бързите промени. Буквално това, което се работи още от преди да паднат ограниченията за К-19 и в понеделник-вторник ще бъдат представени нови мерки на обществото", заяви вицепремиерът. 

Имахме съмнението, че пандемията може да се повтори и ако целият ни финансов ресурс беше изгърмян през май, нямаше да разполагаме сега с нищо. Хората, които са останали без работа, ще получат лична компенсация, тя ще е по възможностите на икономиката ни. Това ще е бонус, но все пак хората да знаят, че ние не сме САЩ", каза Каракачанов. 

Той каза, че по-късно ще стане ясно точно каква сума ще получат засегнатите от коронавирусната криза. 

"Искаме и да се разреши обхвата на хората, които да получат ваучери, за да почиват по родното Черноморие", каза той. 

"Настояваме за минимална пенсия от 300 лева. Това може да се случи съвсем скоро, но ще е до края на мандата на това правителство", смята Каракачанов.

"Някои хора се опитват да яхнат протестите. Някои са до болка познати физиономии, които си мислят, че могат да се вмъкнат в парламента при нови избори", коментира Каракачанов по повод "Отровното трио", която приканва гражданите за блокади и масови протести.

"Новият бардак със старите служителки е това. Това са стари муцуни, които бяха гонени с камъни, а сега идват и говорят за морал", добави той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!