За боклука не е виновен само един човек, а още кметът Стефан Софиянски и общинският съвет тогава са допуснали грешка, като са подарили концесиите, смята общинският съветник Владимир Каролев. „Концесиите бяха дадени като безплатен обяд през 1999 г., а не спечелени. Трябваше да се премахнат още през 2003-та”, разсъждава той в предаването „Вечерното шоу на Азис”, където е специален гост на 11 март, сряда.
Владимир Каролев ще разкаже на Васко за влечението си към политиката, екстремните спортове и хаус музиката. Той ще сподели, че политиката му е хоби и се занимава с нея още от 1989-та година. Ще стане ясно, че Каролев е основател на СДС в два района на столицата – „Младост” и „Студентски град”. Въпреки че е един от най-богатите българи, той определя себе си като „средно грамотен финансист”.
„Отидох в Канада на 30 и ми беше много трудно, макар че бях завършил престижен универститет и бях аспирант. По това време икономиката беше меко казано измислена наука, притесних се, че няма да мога да си намеря друга работа и започнах работа като чистач”, ще сподели Владо Каролев. Той осъзнава, че ако се върне в България, ще направи по-бързо кариера, тъй като в Канада ще му е по-трудно да се конкурира с добре образованите финансови специалисти. И се оказва прав. Първият си милион печели на 40г., а данъците, които е платил за миналта година са шестцифрено число.
По актуалната тема за боклука общинският съветник ще каже: „Не съм много голям фен на Бойко Борисов, често пъти съм го критикувал, но честно казано той наследи един много сериозен проблем. Вярно е, че не направи нищо особено този проблем да се реши в правилната посока, но аз съм непоправим оптимист, че ще се оправят нещата”.
Каролев ще каже още, че „Ако трябва да прогнозирам нещо със сигурност, то това е, че банковата система на България не може да фалира, както беше през 97-ма година”, убеден е финасовият консултант. Според него моментът е изключително подходящ да се инвестира на фондовата борса, тъй като цените на акциите са изключително ниски.
Политикът ще разкаже и за увлечението си към екстремните спортове и по-специално към сноуборда. Ще стане ясно още, че той е запален почитател на хаус музиката и не пропуска гостуване на известен диджей у нас. /БЛИЦ