Неджми Али от ДПС написа много силен пост във Фейсбук.

Вижте думите му, като той прилага и снимки:

От медиите:

Каузата „Джебел“ показа силата на „Новото начало“ и… Бутиковата община сне политическото доверие от областния председател на ДПС Ресми Мурад!

Общинската структура на ДПС в Джебел сне доверието от областния председател на партията в Кърджали Ресми Мурад.

Решението бе взето на разширеното заседание на общинската организация, в което се включиха всички структури на ДПС, всички кметове на населени места и всички общински съветници от листата на ДПС .

Причината за снетото политическо доверие е „системно нарушаване на Устава на ДПС“ от страна на Ресми Мурад. Той е превишил правомощията си, като еднолично е вземал решения без да има легитимно заседание на Областния съвет на Движението, се посочва в мотивите.

С друго свое решение, Общинската организация на ДПС в Джебел изразява пълна подкрепа за народните представители от 9-и МИР Кърджали – за г-н Делян Пеевски-председател на ПГ на ДПС, Байрам Байрам, Айтен Сабри и Елван Гюркаш.

По време на разширеното заседание, кметът на община Джебел Неджми Али заяви следното:

„Искам да започна като върна лентата назад, през есента на 2019 година до местните избори. Всички помните какво беше състоянието на община Джебел.

Една жалка картина на отчаяние, безнадеждност и липса на всякаква перспектива за развитие. Заварихме община, в която младите хора бяха в готовност със стегнати куфари да напуснат родното си място. Беше необходима коренна промяна да се постави ново начало. Точно това беше очакването, това и направихме с дългосрочната програма за развитие на общината ни. Обявихме и възприехме всички заедно ,,Джебел за обща кауза‘‘. Поставихме новото начало за развитие на общината ни.

Планът “Джебел” звучеше като мечта, но много бързо се превърна в кауза. Започнахме работа с усилени темпове, които замениха отчаянието с надежда за развитие и просперитет сред нашите съграждани.

С каузата „Джебел“, с промяната на града и общината, постигнахме най-важното - върнахме усмивките, както и доверието на хората в ръководството на общината. Накарахме всеки един джебелчанин да се почувства горд и уверен, и без да се срамува да изрече от коя част на България е. Създадохме нов модел и начин на управление на общината.

Неслучайно преди местните избори миналата година почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган ни поздрави за този нов модел на управление, който следва да се приложи във всяка община, управлявана от ДПС.

Новото начало, което положихме с този модел на управление, беше дефиниран от председателя на ПГ и на ДПС г-н Делян Пеевски при формирането на слогана на XI-та национална конференция ,,Новото начало - заедно с хората“.

Възстанови се комуникацията между централното партийно ръководство и представителите на местната власт, което доведе до синхронизирани и целенасочени действия в полза на регионите. Промени се фокуса на вниманието с подкрепата на парламентарната група на ДПС, която накара централната изпълнителна власт да забележи регионите, които до този момент се смятаха за периферия.

Този нов подход на функциониране на парламентарната ни група разчупи стереотипите в национален мащаб.

Вече нито една община на ДПС, не се третира като община от периферията.

Естествено това намери своята проекция на предсрочните парламентарни избори, което доведе до ръст от над 40 хиляди гласа в национален мащаб за ДПС.

Това е в резултат на новия модел на управление, а именно ,,Новото начало‘‘.

Днес всички в Джебел са обединени около това каузата ни да продължи. Новото начало да не спира. Ние трябва да работим не само на принципа „Обещано-изпълнено“, а да си поставяме реалистични цели, които да ги реализираме.

За съжаление, тези подобрени резултати не се понравиха на някои и решиха да лишат ДПС да бъде част от управлението на страната без някой да ги е упълномощавал за това.

Доверието се дава от избирателите, от хората, от тези, на които по отчаяните лица трябваше да се върне надеждата. Те дават доверието и те го снемат!

Подкрепа на идеите на Ресми Мурад стъпил на фалшиви декларации с извадени стари скелети от гардероба, провеждайки заседания без кворум е не само глас на вятъра, а опит за отваряне на стари страници от времената през които Джебел и регионът тънеха в мрак.

Позицията на Джебел е ясна и категорична - развитието на новото начало за Джебел продължава! Защото то е за хората, в името на хората!“