Халил Летифов: Трябва да намерим пътя, по който ДПС отново ще бъде единно и силно

На последните парламентарни избори станахме втора политическа сила - най-големият ни успех, посочи депутатът

В ДПС всички сме равнопоставени, а срещите на четири очи будят подозрение.

Това каза в ефира на Нова ТВ Халил Летифов от ДПС. Той бе сред членовете на партията, чиято оставка бе поискана от почетния председател Ахмед Доган.

"Посланието на Доган е ясно, личната ми оставка не е драма. Притесненията са около това, което се случва в партията. Ние винаги сме правили политика, отворена към всички български граждани, която пази мира. Подобна риторика, която става публично достояние, не се харесва на депесарите. Моята оставка няма да реши проблемите на ДПС. Този пост така или иначе е временен", каза Летифов.

"На последните парламентарни избори станахме втора политическа сила - най-големият ни успех. Постигнахме го заедно. Под шапката на Ахмед Доган, на Делян Пеевски, на Джевдет Чакъров. Това не трябва да се отрича.

Очевидно има проблеми, които търсят своето решение. Трябва да го намерим заедно.

Коя е тази грешка, която да се поправи, каква цена трябва да се плати, за да се решат тези проблеми? Това е големият въпрос", добави Летифов.

"Всичко, което се случва, тревожи всеки един депесар, всеки гласоподавател. Изключването на определени депутати не се е понравило на нито един от нас. Аз съм горд от всеки един от колегите си. Всяко едно решение е било изключително трудно. Събитията са тревожни. Искрено се надявам, че ще намерим пътя, по който ДПС отново ще бъде единно и силно", посочи още народният представител.

""Новото начало" означава, че ще бъдем по-близо до хората. Да се срещнем, да чуем техните проблеми, на гласоподавателите ни. Вярвам, че можем да подобрим нашата работа", каза още той.

"Относно подкрепата на Росен Желязков, ние гласувахме "За" кабинет, защото на това се базираше кампанията ни - да има кабинет. Трябваше да се осигури работещо правителство. На база на това отидохме при Румен Радев. Всички отидохме с добри намерения на изборите. С предварителните заявки - подкрепихме кабинета", допълни Халил Летифов.