Харалан Александров изненадващо: Тази партия ще преживее катарзис!

Според антрополога усмивките след срещите за съставяне на ново правителство са доста насилени

"Има такъв народ" започнаха консултациите за новото правителство. За катарзиса по пътя към властта – анализ от социалния антрополог Харалан Александров в предаването "Офанзива" по NOVA NEWS.

"ДБ ще трябва да преживее катарзис, тя тръгва по Via Dolorosa. А "Изправи се! Ние идваме!" са опортюнисти. Не виждам нито една причина да не се случи правителство, всички са заинтресовани от това. Единствено има опасност мнозинствата да се превърнат в давещи се", коментира Александров.

По думите му политическата култура на ИТН е същата като тази на шоуто на Трифонов – хъшлашка, гаменска, имитативно-закачлива.

"Разговорите са вид опитомяване. Около една година сме в режим на политическа война, затова важно е кой е по-силният. Затова ИТН се държат като политически господари", заяви той. 

Според него усмивките след срещите за съставяне на ново правителство са доста насилени.

"Демократична България" е партия с мисия, точно обратното на "Има такъв народ", която стои като огромно обещание, където всеки можеше да проектира своите мечти и надежди. Слави Трифонов е глобалист и либерал", заяви антропологът.