Нямам нито една причина да се чувствам като вентилатор. Марков не ме нарече точно така. Той отказва да ме коментира. Има си уговорка с премиера. Не разбрах защо ме е коментирал лятото. Това заяви в тв предаване журналистът, политически анализатор и изпълнителен директор на телевизия "Европа" Георги Харизанов.

"Цветанов не е свързан с ГЕРБ и това е една изключително добра новина. Животът се променя към по-добро с всеки изминал ден. Ако има критики към парламентарната група, те са за сметка на г-н Цветанов", каза той.

Относно новината, че Нинова обявява общ фронт срещу ГЕРБ заради масов страх от фалшифициране на изборите, той каза: "Говорите така сякаш тя вече го е обявила. Нинова пета година не успя да създаде общ фронт в БСП. Членовете на партията й ходят да я плюят по медиите. Редно е първо да обедини собствената си партия, а после да се грижи за съдбата на останалите". 

По думите му това, че президентът говори за фалшифицирането на избори, е изключително смешно. Харизанов добави, че той е последният човек, който ще се сърди на "случайно попаднал в политиката човек", че не е добре информиран.

"Аз съм за електронното гласуване, нямам против видеонаблюденията. Не знам къде ще е залата с 12 000 монитора, но все пак съм за видеонаблюдение и електронно гласуване", уточни той.

"Не обичам прогнозите - нагласите потвърждават сегашните баланси със смяната на един-двама маловажни играчи с други един-двама маловажни играчи. Понеделнците след изборите обикновено се характеризират с хора с букетчета пред балкона на г-н Борисов. Не сме далеч да видим това на 5 април сутринта", заяви Харизанов. 

На въпрос СДС сериозен съюзник ли е на ГЕРБ, той отвърна: "Нека напомня, че 2019 г. имаше местни избори, където СДС спечели кметски избори. Те имат своите подкрепи. Безспорно това е марката на десните хора на прехода". 

"Не мисля, че Борисов има какво да доказва на Румен Радев", категоричен бе той.

"Познавам хора от ГЕРБ като Младен Шишков и др., които са прави да са против датата 4 април, защото влиза в проблемна ситуация с католическия Великден", добави Харизанов.