Хасан Адемов: Мерките купуват политическо време без да решават проблемите

Властта обяви пакет от антикризисни мерки, сред които нулева ставка ДДС за хляба

Депутатът от ДПС и бивш социален министър Хасан Адемов в студиото на "Денят ON AIR" коментира антикризисните мерки.

Той заяви:

"Тези мерки купуват политическо време, без да решават проблемите. Където са идентифицирали проблем - там наливат пари, без да го решават".

Според него мерките ще доведат до увеличаване на нивата на инфлацията. Затова и от властта са започнали да наричат мерките "в подкрепа на хората".

Петков огласи антикризисните мерки на правителството БЛИЦ TV

"Да се наричат антиинфлационни категорично противоречи на икономическата теория, защото инфлация се бори с висок БВП, високи нива на производство, висок износ и високи нива на потреблението. Техният ефект ще доведе до увеличаване на нивата на инфлацията. При приемането на социалния бюджет през март инфлацията бе 10%, сега е близо 15%", посочи бившият социален министър пред Bulgaria ON AIR.

Асен Василев прецака много шофьори с отстъпката от 25 ст за горивата, ето само за кого важи тя

По думите на Адемов, подходът за реализирането на тези мерки е сбъркан.

"Първите осъвременени пенсии ще бъдат получени едва в началото на август и на практика инфлацията, която галопира с неимoверни темпове, ще изяде тези увеличения. Затова предупреждавахме: мерките трябва да се обсъждат не само между управляващите, а с всички парламентарно представени политически сили. Задължително да се обсъдят с работодатели и синдикати, а не в готов вариант да им се представят", обясни депутатът от ДПС.