Да се върнем към реалностите и здравия разум. Предложението на Трифонов е шокиращо и като начин на действие, и като персонален състав. Това заяви пред bTV Христо Иванов от Демократична България.

„Това, което ни се предлага, не е управление на дълбоката промяна”, категоричен бе той.

„Чудя се дали не е много тежка загуба на връзка с реалностите. А може би става дума за план - да провокира разпадането на тази конфигурация, наречена партии на протеста”, каза още Иванов.

„Очевидно не се търси наша подкрепа, на онези граждани, които промениха България. Нека си спомним за какво гласуваха хората и срещу какво протестираха”, добави той.

„Не може да е министър-председател човек, който няма една снимка от протеста“, подчерта Христо Иванов.
 
„Надявам се, че става дума за грешка, не за план и затова не искам да изгарям всичките мостове и се обръщам към колегите от парламентарната група на ИТН - не позволявайте тази грешка да се случи, не позволявайте да изгорим надеждите на хората за дълбока промяна”, остави си все пак вратичка за преговори лидерът на „Да, България“.

Иванов подчерта, че в случая не става дума за разпределение на „порции”. „Изобщо не става дума за порции! Готови сме да дадем подкрепа за програма и за хора, които представляват протеста. Не става дума за наши кадрови назначения, това искам да заявя категорично.

В името на това да изпълним огромната историческа отговорност, която ни възложиха хората, ние сме готови да подкрепим правилните персони и правилната програма. Става дума за представителство и споделяне на отговорност. Става дума за елементарен реализъм, защото хората в момента виждат подмяна, виждат предателство”, коментира още той.