Не мога да кажа дали ще има предсрочни избори. Струва ми се, че няма мнозинство. Колегите всеки ден обявяват, че им трябват 12 депутата и едва ли не се опитват да си ги напазаруват.

Това заяви в ефира на bTV политикът от ГЕРБ Делян Добрев.

„Това е най-голямото престъпление - да пазаруваш депутати“, смята той.

„Управлението им е некадърно и корумпирано. То по-корумпирано правителство от това не съм виждал. Примерът с газа сме го говорили няколко пъти“, заяви Добрев и отново обясни казуса с фирмата МЕТ.

„100 млн. бяха взети. Платихме ги и аз и вие, защото някой ги взе. Ние вече пуснахме над 10 стр. сигнал в ДАНС“, призна той.

По думите му цената винаги пада лятото и не е нужно управляващите да се хвалят за 13% спад.

„Една тяхна грешка води след нея други грешки. Получава се перфектна буря. Само за 6 месеца съсипаха държавата – по отношение на финанси, икономика и цени на храни“, каза той.

„2012 г., когато аз бях министър. Тогава с 5 долара петролът беше по-скъп, а бензинът нямаше 3 лв.“, каза Добрев.

Той припомни срещата на Василев за цената на бензина и обявяването на мярката за облекчение с 25 ст. „На следващия ден осъмнахме с 30 ст. по-скъп бензин“, припомни той.

Той запита защо в бюджета от тези 25 ст. Се облагодетелстват всички? „Хората с по 10-20 000 заплата също ги получават, както и най-бедните. Би следвало да се направи само към най-бедните“, каза той.

Добрев коментира и скандалните 9 млрд., изхарчени за 9 дни:

„Справката на Василев казва милиард и половина, че са дадени през декември за тока, а аз имам официален отговор от министъра на енергетиката, че всъщност цената е била малко над 100 млн. Къде е останалата сума“, запита той.

„Ето, само тук се губят огромна сума пари“, уточни Добрев.