Когато години наред държиш под похлупак теми като корупция и разпад на институции, всичко се превръща във врящо гърне и за отдушник се използва най-малкият повод. Причина за всичко това е недоверието, което Борисов изгради у своите европейски партньори. Това каза пред bTV депутатът от БСП Кирил Добрев по повод изказванията на министър-председателя за реакции на медии и политици след убийството на журналистката Виктория Маринова.
 
„Чешки сайт пише, че Виктория Маринова е работила и по разследване на темата с ЧЕЗ. Искрено се надявам, че случаят е единствено криминален. Вярвам, че МВР може да се справи със случая“, заяви Добрев.
 
„По думите му единствената нишка, която свързва управляващата коалиция, е пари и власт. Те нямат общи принципи, визии и политики“, каза Кирил Добрев.
 
Добрев обяви, че партията му не е искала международно разследване на случая, а само е цитирала думи на американския посланик в България Ерик Рубин, който предложи помощ на институциите.
 
Добрев не се съгласи с констатациите на премиера Бойко Борисов, че „червени и сини политици” са злепоставили държавата си пред европейските партньори и това е довело до публикации и реакции срещу България.
 
„Кой е този фактор, който може да накара всички европейски издания и политически лица да говорят едно и също? Има само един фактор и той е недоверието към институциите”, подчерта Добрев.