След като ГЕРБ краде от програмата на СДС, дърпа леви избиратели, сега се е насочил към симпатизантите на Атака и заради това поде темата за етническия модел.
Това коментира Кирил Добрев, член на Изпълнителното бюро на БСП по бТВ. Според него борбата е за 6-7 процента от гласоподавателите на Атака. Това обаче ще струва много на държавата, защото заиграването с етническия модел е много опасно за хората, не за политиците, коментира той. Добрев добави, че би подкрепил декларацията, предложена от ДПС, в която се осъжда т. нар. възродителен процес.
Според бившият председател на комисията по досиетата Методи Андреев обаче тази декларация е закъсняла. Той упрекна лидерът на ДПС Ахмед Доган, че е направил нищо по въпроса, когото темата е била актуална - по времето на правителството на Филип Димитров. Сега това, което правят е демагогия, грозно заиграване с мъката на хората, която преживяха. А тези които сега предлагат декларация - Доган и приятели, са били привилегировани и добре вписани в комунистическото време, категоричен беше Андреев.

Олигарсите в България са продукт на БСП, а сега левите твърдят, че искат да се борят с тях, коментира още той.
Кирил Добрев пак застъпи позицията, че олигархия у нас няма. Отиваме на война с бизнесмените, които смениха мутренското си минало с други интереси и БСП ще води война с хората, които са некоректни към държавата, обясни левият активист. Той уточни, че БСП има над 250 хил. члена и няма проблем със събирането на членски внос. Който и да твърди, че партията купува гласове трябва да се обърне към отговорните институции, отбеляза Добрев. /БЛИЦ