Кирил Петков и Костадин Костадинов се скараха в стаята на "Възраждане" в  парламента, съобщава "Фокус". 

Причината за това бе напрежението между Явор Божанков и депутатите от ПГ на "Възраждане", които не дадоха възможност на народния представител на ПП-ДБ да направи изказване от парламентарната трибуна.

Както БЛИЦ съобщи, след два опита на Божанков да се изкаже от трибуната, председателят на Народното събрание Росен Желязков прекрати заседанието. 
 

По-късно стана ясно, че председателят на Народното събрание Росен Желязков е наложил наказание с порицание на шестима депутати за нарушаване на реда в пленарната зала.

Това са Георги Георгиев от ПП-ДБ и Деян Николов, Емил Янков, Стоян Таслаков, Славчо Крумов и Костадин Костадинов от “Възраждане”. 

Петков отиде при лидера на третата политическа сила, за да говорят относно случилото се в залата, но вместо това Костадинов изгони съпредседателя на втората политическа сила.

"Нито един народен представител не може да спира да говори друг народен представител", заяви Петков, но беше надвикан от Костадинов. 

"Г-н Петков, напуснете стаята. Нямате място в тази стая, не бъдете нагъл", заяви Костадинов и обвини бившия премиер, че не представлява българския народ, а американския посланик. 

Двамата си размениха взаимни обвинения, че другият е "неадекватен".

"Г-н Петков, вашите зеници са разширени. изглеждате ми неадекватен", каза Костадинов. "Вие сте неадекватен", отвърна Петков.

Накрая Петков напусна стаята с думите: "С този човек не може да има разговор". 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук