Хората зад мен са генералите на Промяната, които ще започнат да водят следващата кампания, които ще водят партията и заедно коалицията ПП-ДБ ще покаже, че България може да бъде една нормална европейска държава. Нашите принципи не ги предадохме и няма да ги предадем и вярваме, че бъдещето пред нас е по-добро.

Това заяви след Общото събрание на „Продължаваме промяната“ съпредседателят на партията Кирил Петков.

„Генералите“ зад него бяха Даниел Лорер, Николай Денков, Лена Бориславова, Калина Константинова, Методи Байкушев, Венко Сабрутев, Венеция Ангова. 

От думите на Асен Василев пък стана ясно, че въпросните „генерали“ са новият изпълнителен съвет на партията.

„Вярваме, че първата позиция на изборите е възможна. Упрекваха ни, че сме продали принципите си, че не сме изпълнили обещанията си. Народът видя, че на 17 март, когато ни предложиха само ротация на премиерите, ние казахме „не“. България трябва да има тези реформи. 

Няма да предадем никого. Знаем, че народът ще го оцени. Разбра се ясно, че всички други партии се съобразяват, ако имаме политическата сила. Ще излезем пред народа и ще кажем: дайте ни тази сила, за да може тези реформи и тази визия за България да станат факт.

Искаме да сме първа политическа сила, за да покажем, че народът стои зад същата визия. Няма да се предаваме и няма да се огъваме, защото някой си мисли, че властта е по-важна. Властта е само инструмент, за да напредне държавата“, посочи той.

„Евролистата беше избрана изцяло от Общото събрание, без предварителни договорки, без запазени места. С ДБ ще се явим заедно и на европейските, и на парламентарните избори. Ние се допълваме и това ни кара да имаме още по-голяма амбиция да сме първа политическа сила“, каза още Петков.

„Партнирали сме си с всеки, който е готов да подкрепи европейския път на България. В момента, в който ГЕРБ се отметнаха, отиваме на избори. За нас е важно и искаме България да върви по европейския си път“, каза на свой ред Асен Василев. 

Малко по-късно от ПП обявиха и техните кандидатури за предстоящите евроизбори. Списъкът е по азбучен ред.

Борислав Антониев Антонов
Виктор Петков Бонев
Даниел Максим Лорер

Деница Димитрова Симеонова
Ива Богданова Руйчева
Искрен Николаев Митев

Красимир Владимиров Александров
Марин Йонков Йотов
Мирослав Йорданов Мавров

Настимир Ананиев Ананиев
Светлан Алексеев Илиев
Христо Йорданов Даскалов

Христо Христов Петров
Явор Руменов Божанков

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук