Кирил Петков с мълниеносна реакция след голямата новина на Борисов

Засега нагласата е коалицията да не участва със свой кандидат за председател

ПП-ДБ няма да подкрепят номинацията на ГЕРБ за шеф на парламента. Това каза пред журналисти преди заседанието на новосформираната парламентарна група на коалицията съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Както БЛИЦ съобщи, на извънредна пресконференция Бойко Борисов съобщи, че кандидатурата на ГЕРБ за шеф на парламента ще бъде Рая Назарян. 

"Ние я познаваме добре и не мислим, че е правилният човек да бъде на най-високата позиция в държавата", обясни Петков.

От думите му стана ясно още, че ПП-ДБ няма да издигат своя кандидатура. Не каза обаче дали ще предложат зам.-председател на парламента. Засега най-обсъжданото име е на председателя на ДСБ Атанас Атанасов. Окончателното решение ще бъде взето на заседанието на коалицията.

Петков добави, че в момента отговорността за съставяне на правителство е на Борисов и ГЕРБ-СДС.

"Оставаме опозиция. Г-н Борисов трябва да поноси две отговорности. Първата е, че не си спази уговорката по време на ротацията и падна правителството, а втората е, че сега е първа политическа сила - нека да си поеме отговорността като стабилна партия, която има лидерски потенциал", каза още съпредседателят на ПП.

По негови думи ПП-ДБ ще отстоява проевропейски и антикорупционни политики. "Нашите избиратели трябва да знаят, че могат да разчитат на нас", каза още Петков.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ