Днес ще стане ясно има ли България 104-о правителство или отново ще трябва да се търси кандидат за служебен премиер. На 26 август, понеделник, от 10.00 часа държавният глава Румен Радев ще приеме на „Дондуков“ 2 кандидата за служебен министър-председател Димитър Главчев.

Преди четири дни президентът връчи мандата на настоящия премиер Димитър Главчев. Тогава държавният глава обаче постави успеха на кабинета „Главчев” 2 под въпрос, ако няма кадрови промени.

Днес именно този въпрос очаква отговор и най-вече дали вътрешният министър Калин Стоянов ще запази поста си или не. От президентството вече обявиха, че ако той отново бъде предложен указ няма.

Три са били обсъжданите имена за поста това на двама от заместниците на Стоянов - Тони Тодоров и Стоян Темелакиев, не е изключено и за поста да бъде избран началникът на „Нaционална полиция” - Атанас Илков.

Друга смяна, която се очаква е във външното ни министерство, където в момента министър е Димитър Главчев.

Ако кабинетът бъде одобрен се очакват два указа от президента. Единият за назначаване на кабинета „Главчев 2”, другият за насрочване на избори на 27 октомври.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!