Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев отпътува с биографията на Димитър Благоев-Дядото под мишница за 47-ия конгрес на БСП днес. 50-годишният социалист е сред 9-те ловешки делегати на партийния форум. "Надявам се чрез биографията на Дядото да разчета по-добре настроенията и посланията на конгреса", заяви с усмивка възпитаникът на Стопанска академия "Д. Ценов"-Свищов.
Градоначалникът си купи дебело подвързано житие на основателя на социалистическото движение у нас, издание 1979-а от Пътуващата библиотека на кампанията "Голямото четене", която вчера гостува на Ловеч. Преди това той дари библиотеката на колела с "Бай Ганьо" на Алеко Константинов. "Позволих си да се разделя с Бай Ганьо, защото той е светец спрямо днешните си последователи", добави кметът.

Според отговорен източник освен кмета Казанджиев в конгресната група на БСП-Ловеч се включени още местният социалист номер 1 Димитър Горов, депутатката Донка Михайлова, зам.-кметицата Илинка Печева, шефът на ловешкия парламент Милко Недялков, председателят на групата общински съветници Младен Младенов, юристът Николай Николов, кметицата на ловешкото с. Йоглав Ценка Дойчева и бизнесменът Евгени Митев. От тях 52-годишният Недялков е най-каленият участник в градежа на партията столетница от последните 17-18 години. От 1990 г. насам той е редовен деятел в конгресите на БСП. /Гергана Димитрова, БЛИЦ