Втори тур на частичните местни избори ще се проведе в три населени места в страната. Балотаж ще се проведе в село Чукарка, община Айтос, област Бургас.
На първи тур на кметските избори гласуваха 68,05% от гласоподавателите в селото. До урните тогава отидоха 328 души от общо 482 имащи право на глас. Нито един от четиримата кандидати обаче не успя да получи необходимата подкрепа от 50% от гласовете, за да заеме кметския пост.  Така на втори тур един срещу друг ще се изправят кандидатът на ДПС Октай Ислям Якуб, който миналата седмица получи 109 гласа, и кандидатът на ГЕРБ Сюлейман Емин Садула, за когото на първи тур гласуваха 106 души.

В кметската надпревара миналата седмица участваха още кандидатът на ПП „Воля“ Ахмед Галиб Боз и кандидатът на БСП Севим Хюсеин Мустафа, които обаче не получиха необходимата подкрепа, за да се явят на балотаж. До изборите в селото се стигна, след като правомощията на кмета на селото Джемил Хюсеин Хамид бяха предсрочно прекратени, поради неявяването му на работа.. Втори тур на кметските избори ще се проведат и в село Попович, община Бяла, област Варна. Миналата седмица правото си на вот упражниха 183 от общо 372 избиратели в селото, но нито един от тримата кандидати не получи необходимата подкрепа, за да спечели изборите на първи тур. Така на втори тур отиват кандидатът на БСП Еленка Стойчева Янкова, която миналата неделя получи 82 гласа, и кандидатът на ПП ГЕРБ Мирослав Юриев Иванов, за когото гласуваха 51 души.

В село Попович за кметското място се бореше и издигнатият от ДПС Исмаил Абил Мехмед, но той не получи необходимата подкрепа, за да се яви на балотаж. Причина за предсрочните избори в населеното място е подадената оставка на предишния кмет Крум Крумов. Балотаж ще има и в село Сухаче, община Червен бряг, област Плевен. На първи тур правото си на глас упражниха 393 от общо 593 избиратели в селото, но нито един от тримата кандидати за кметския пост не получи достатъчно гласове, за да спечели изборите на първи тур. Така на балотаж отиват кандидатът на БСП Христинка Симеонова Димитрова, за която миналата седмица гласуваха 197 души, и независимият кандидат, подкрепен от НФСБ - Йоана Иванова Йотова, която получи 188 гласа. В село Попович за кметското място се бореше и издигнатият от ГЕРБ Цветан Тодоров Гоцов, който не получи необходимата подкрепа, за да се яви на балотаж. Изборите в населеното място бяха насрочени, след като през юли почина кметът на селото Иван Иванов.