„Предизвикателствата в по-малките общини са свързани с това, че бюджетите са по-ограничени. Разбира се, че територията е по-малка. Хората, които живеят на тази територия са по-малко, но проблемите са еднакви, както за големия, така и за малкия град ”. Това заяви в ефира на „Плюс-Минус. Коментарът след новините" по Нова тв кандидатът за нов мандат на град Пещера Николай Зайчев от ГЕРБ.

„Всяка кампания си е различна за всяко едно населено място. Аз се опитвам да бъда позитивен, с позитивна кампания, да запознаем хората с всичко, което ще се случи през следващия ни мандат", каза още Зайчев.Той подчерта, че градът има силно развита икономика през годините.

„Още през 50-те години са направени сериозни предприятия, които дават висока придадена стойност на Община Пещера. Но това не означава, че след приватизацията и всичко, което се случи през 90-те, положението е останало такова.

Имахме огромен обувен завод, от който се нароиха много фирми. Имаме достатъчно специалисти на местно ниво, които правят качествена продукция, а тя се изнася в цяла Европа и света”, коментира Зайчев.

„За да има добър бизнес климат, трябва да има добри отношения с бизнеса като цяло. Привличането на инвестиции е един от инструментите, с които се оформя добруването на един град", каза още Зайчев.

Според него местното самоуправление дава възможности чрез намаляване на данъци и такси.

„Моето лично мнение е, че трябва да има по-сериозна децентрализация и всичко, което се случва на тази територия, да се определя от хората, които управляват, а именно общинският съвет и кметът”, заяви Зайчев.

Той коментира, че в Община Пещера няма проблем с водоснабдяването.

„Двете села – Радилово и Капитан Димитриево, са канализирани и през тях е минал воден цикъл. Друг е въпросът колко качествен е този воден цикъл. Направена е сериозна инвестиция, но не е решен проблемът в Радилово. Имаме идея за допълнително водоснабдяване и да насочим средства в тази посока”, каза кандидатът за нов мандат.

Зайчев каза още, че общината работи и за това да задържи младите хора.

„Идеята ни е да задържим младите хора с качествено образование и се опитваме да даваме средства. Никой не е обръщал внимание да има национална програма за оборудване на детски градини, които са изключителна общинска отговорност", добави кметът на Община Пещера.