Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) не установи конфликт на интереси по отношение на финансовия министър Владислав Горанов.

Антикорупционната комисия започна проверка за конфликт на интереси на финансовия министър Владислав Горанов след медийните публикации за това, че той ползва безвъзмездно луксозен апартамент, даден му от неговия кръстник Иван Сариев.

Според КПКОНПИ събраните документи и свидетелства показват, че няма наличие на частен интерес, който може да повлияе върху безпристрастното и обективно изпълнение на правомощията или задълженията му по служба и упражнено властническо правомощие, повлияно от частния интерес.

От антикорупционния орган посочват, че кръстникът и министърът не са свързани лица по смисъла на закона и няма данни фирми, свързани с Иван и Снежана Сариеви да са печелили обществени поръчки в системата на МФ и по Инструмента Шенген, като единствено има данни за договор с община от 2010 г. и над решението на местната власт министерството няма контрол.