Корнелия Нинова обяви, че от БСП не са се припознали в думите на премиера Бойко Борисов от вчера, че опозицията е ударила дъното в компроматната си война срещу ГЕРБ, предава БНТ.

"Не, разбира се. Това не е европейската развита социална държава, с разделение на властите, с ред и правила за правене на бизнес. Ролята на задкулисието, за която отдавна говорим, се вижда каква е била. Така, че това са само доказателства, за това, което казваме през последните години. България има нужда от промяна и тя е възможна.

В България може да има ред, може да има правила, може да има социална политика и развита икономика. Работим за това", настоя тя в ефира на Сутрешния блок на БНТ.

Думите й идват, след като вчера премиерът Бойко Борисов обвини БСП, президента Румен Радев и задържаните и обвинени олигарси, че всекидневно му спретват компромат, след компромат (снимки, колажи, аудиозаписи и дронове - бел.ред.), за да го дискредитират и свалят от власт ГЕРБ и да предизвикат предсрочни избори в страната.

"Вицове не бих искала да коментирам. Нека не си губим времето взаимно в коментар на това", отвърна тя на въпроса за разпространените снимки от спалнята на премиера и на твърдението на Борисов, че президента Радев го следи с дрон.

Този казус не ни занимава, нито пък имаме интерес от това. Първата ми реакция, когато чух записа, такава импулсивна, беше като жена, не като политик, затова искам да кажа нещо на българските жени: Имаме достойнство и трябва да си го пазим. Нито сме мисирки, нито такива, каквито ни нарича премиера. Гледаме деца, имаме семейства, работим, имаме чест и достойнство, искам да защитя българските жени", коментира лидерът на червените.

По думите й премиерът Бойко Борисов не може да бъде свален от власт само с компромати, "това може да стане с политики и алтернатива", настоя тя.

"Не вярваме на всичко, което се твърди от обвиняемия Божков, искаме анкетка комисия в парламента, да се изслушат замесените лица, да има разследване. Това очакваме, но засега не се случва", изрази съжалението си Нинова.

Очаквайте още подробности!