Корнелия Нинова: От 7 години се боря: Долу ръцете от българските деца!

 „Вероятно никого няма да изненадам с това, което ще кажа, защото го повтарям 7 години – непреклонно, неотлъчно, въпреки всякаква съпротива, две изречения съм повтаряла, сигурно над 100 пъти и те са: Не пипайте децата! Долу ръцете от българските деца!“.

Това заяви народният представител от „БСП за България“ Корнелия Нинова от парламентарната трибуна днес по време на дебат за промени и допълнения на Закона за училищното и предучилищно образование.

Лидерът на БСП в оставка припомни битката на социалистите в защита на децата: „Всичко започна през 2017 г. с опита на ГЕРБ да внесат ратификация на Истанбулската конвенция в българския парламент.

Гордея се с факта, че тогава ПГ на „БСП за България“ спря тази ратификация и възможността Истанбулската конвенция да стане част от българското законодателство. Видя се, че сме прави, защото по-късно Конституционния съд я обяви за противоконституционна, българската църква, мюсюлманското вероизповедание и всички други в България изразиха категорична отрицателна позиция“, заяви Корнелия Нинова.

По думите й в тези години е било почти престъпление да се опълчиш на Истанбулската конвенция: „Лепяха се етикети: антиевропейци, хомофоби и т.н. Това не ни спря, защото сме убедени, че освен мъж и жена не може да има трети социален пол, продиктуван не от това какъв си роден, а от това каква социална роля си избираш в обществото. Сутрин може да си едно, на обяд друго, вечерта трето и така за 7 години се стигна до 48 разнообразни форми на пол, извън мъж и жена“, посочи Нинова.

„Смятам, че това е извращение с природата, с християнските ценности, със семейните ценности. От личния си опит в тези дългогодишни битки с джендър идеологията ви казвам, че тя се проповядва от много силни хора, много богати хора, много влиятелни хора, че тя пълзи и рано или късно ще превземе българските училища. Многократно предупреждавах за това и винаги сме срещали съпротива с всякакви безумни аргументи, най-вече дори идеологически, либерални. За да се стигне до Евровизия, до Олимпиадата в Париж и това, което виждаме в съвременния свят. Вие съгласни ли сте с това?“, обърна се към депутатите Корнелия Нинова.

Тя разказа още: „От личния си опит в тези битки срещнах много семейни, тежки съдби, на български семейства, чиито деца в чужбина са подлагани на хормонална терапия без родителите им да знаят или на български семейства, които ги карат да си водят момчетата в женски дрехи 3 дни в училище, за да свикват, че може да са и някакъв друг пол. Да, това е факт.

Имате ли деца? Имате ли внуци, искате ли това да се случи във вашето семейство? Днес гласувайте за българските деца, за всички деца през мисълта за собствените си“, призова народният представител от „БСП за България“.

„Това е „Сексуално здраве за лесбийки и бисексуални жени“ в българска гимназия, в лекарския кабинет на българската гимназия и се предоставя на децата да се ограмотяват как се прави секс между лесбийки и бисексуални жени. Почти ми е неудобно – само заглавията ще прочета: Орален секс, трибадизъм, фингаринг, фистинг и т.н. сексуални практики между лесбийки в училищата.

Всичко това се случва в българското училище по проект. „Рейнбоу хъб“ се изпълнява с финансовата подкрепа, предоставена от три европейски държави по линия на финансовия механизъм на европейско икономическо пространство.

Основната цел на проекта „Рейнбоу хъб“ е овластяване на ЛГБТИ общността за реализиране на застъпнически дейности сред лицата. Хвърлят се пари, за да се ограмотяват децата на това, което ви прочетох – ЛГБТИ общността да си прави застъпнически дейности сред българските деца“, заяви Корнелия Нинова.

Тя бе категорична, че в тази си кауза БСП винаги са изповядвали, че човек над 18 години е достатъчно голям, зрял и свободен, за да решава как да си живее живота. Но децата са друго нещо.

В отговор на реплика на ГЕРБ за повече конкретика лидерът на БСП в оставка посочи: „Държавите, от които имам кореспонденция с български семейства са Англия, Испания и САЩ досега поне. Вероятно има и в други. Що се отнася до съдържанието на това нещо – не мога да го прочета, защото съм жена, майка и не мога от трибуната на НС да прочета това, което определям като срамота и позор за българските училища“, заяви Корнелия Нинова и се обърна към Георг Георгиев:

„Следващият път ще направя, ако трябва, мултимедия, г-н Георгиев. Между другото, вие скоро станахте родител – как се записахте в акта за раждане: Родител 1 или Родител 2? Или пишеше баща? Отново ще кажа: няма да прочета от трибуната на Народното събрание подобно извращение. Четете го в социалните мрежи, където ще публикувам всичко“.

Корнелия Нинова заключи: „Ние от „БСП за България“ организирахме преди година и половина дори подписка за референдум за забрана на джендър идеологията в българските училища.

Събрахме над 200 000 подписа. За съжаление, референдумът беше неуспешен, но това няма да ни откаже в битката ни с тази наистина извратена идеология сред децата. Затова ви призовавам още веднъж – нека да подкрепим промените в Закона за училищното и предучилищно образование, ще бъде една голяма крачка напред. И ще приключа отново с думите: „Не пипайте децата!“.

„И чух, че това било превантивна мярка, че в България нямало такова нещо. Наистина ли го смятате или просто е поза и клише, което трябва да се изговори от тази трибуна? Аз ще ви кажа обратното - за всичките тези 7 години, през които водя и лична, и партийна битка с тази идеология съм се нагледала на случаи в български детски градини, в български училища, в български гимназии на пропагандиране на тази идеология.

Няколко пъти от тази трибуна съм ви показвала фактите и доказателствата. Ще го направя и днес, за да убедя, надявам се, всички вас да гласуваме в подкрепа на забрана на сексуално различното обучение и пропагандиране в българските училища“, посочи Корнелия Нинова и показа на народните представители книжка, разпространявана в българско училище: