Корнелия Нинова с официална позиция за новото ръководство на БСП

Крайно време е моите доскорошни заместници да престанат да оправдават собствената си интелектуална немощ и политическо безсилие с моето име, заявява тя

Крайно време е моите доскорошни заместници, сега изживяващи се като  "ново" ръководство, да престанат да оправдават собствената си интелектуална немощ и политическо безсилие с моето име. Сега, освен за всичко друго, съм виновна, че президентът не им дал третия мандат. Това пише Корнелия Нинова в позиция до медиите. 

Ето какво още заяви тя: 

Вече месец и половина не се включвам в работата на Изпълнителното бюро, не съм в ръководството на Парламентарната група и не участвам в оперативното ръководене на партията. Искахте власт, имате я. Ако сте несъстоятелни да я упражнявате, се сърдете на себе си.

И накрая малко информация за лъжите, че блокирам партията, защото Зафиров не е вписан от съда като представляващ БСП. Не само, че не я блокирам, а я спасявам.

В петък същият Зафиров, който навсякъде се представя за новия временен председател, ми проплака да отида на „Позитано“ и да подпиша, защото Сметната палата не го признава за ръководител, не зачита  подписа му и върнала отчета на БСП. 

Последиците за  партията в такива случаи са тежки. Разбира се, че веднага реагирах и подписах отчета. Никога не бих навредила на социалистите и на партията и няма да позволя името ми да бъде използвано като универсално оправдание на нечия некадърност и лицемерие.