Аз сутринта бяха изключително изненадан, да не кажа шокиран, от това което чух. Ние до вчера се притеснявахме изключително много за г-жа Гунчева да не остане инвалид. Това каза пред Нова телевизия лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов по повод напускането на партията на Елена Гунчева.

Както БЛИЦ съобщи, Гунчева не можа да присъства на вота на недоверие срещу кабинета заради сериозен проблем с крака.

„Пожелахме ѝ бързо оздравяване, бяхме питани защо отсъства от вота“, уточни Костадинов. По думите му, всичко се променило вчера, когато се формирала „новата коалиция“ ПП, ДПС, ДБ и ГЕРБ за ветото за Северна Македония.  

„Днес щеше коментираме Македония и темата за евентуално, не дай си Боже, решение в парламента за вдигането на ветото“, посочи той.

Като гръм от ясно небе: Елена Гунчева напуска парламента и "Възраждане" заради Костадинов

Относно твърденията на Гунчева, че Десислава Атанасова от ГЕРБ многократно е идвала в стаята на „Възраждане“ в Народното събрание, той заяви: „Пред нашата стая има десетки журналисти. Ние се намираме на няколко метри от мястото, където работят журналистите. Ако имаше такова нещо, веднага щеше да стане ясно“.

„Това, което се случва в момента, се случва точно няколко часа след като беше ясно показано, че в парламента се формира нова коалиция“, каза Костадинов. „В този момент се създава изкуствен скандал“, добави той.

„Така или иначе този парламент е вече тотално и морално изчерпан. С това, което прави г-жа Гунчева, тя забива още един пирон в ковчега на това Народното събрание“, каза лидерът на „Възраждане“.

„Тук г-жа Гунчева е права за част от нещата, които е написала. Правили сме ѝ забележки за езика, който тя държи“, посочи той.

Относно представителните пари на партията, за които говори Гунчева, той каза, че 22 хил. лв. са дадени на семейството на члена на партията Петко Хинов, починал по-рано тази година. Друга част са дадени за лечение на председателя на организацията от Ловеч, който е пострадал при катастрофа, а съпругата му е починала.

Костадинов повтори, че до вчера той и всички негови съпартийци били притеснени за физическото състояние на Гунчева. „Снощи в 12 ч. го е писала това нещо. Нормално ли е?“, попита той.

Относно упреците, че „Възраждане“ са били на един протест с ДПС, той обясни: „Първо, не е имало протест на ДПС и на „Възраждане“. Протестът на „Възраждане“ приключи 10 минути преди протеста на ДПС“. Освен това хората на Костадинов мислели, че след тях ще пристигнат превозвачи, недоволни от цените на горивата.

„Не е вярно, че имало общ протест. Това е откровена лъжа“, каза той.

„Ние първи поискахме оставката на това правителство. Реално те правят като нас. Питайте ги защо те подкрепят нас“, призова Костадинов.