Ръководството на "Възраждане" дава пресконференция след изборите на 2 октомври.

Преди началото на пресконференцията лидерът на партията Костадин Костадинов обяви, че от партията не са изпратили покани до медии, които, по неговите думи, се финансират от чужди фондации и помоли представителите на "Дневник", "Капитал", "Медиапул" и "Клуб Z" да напуснат.

В противен случай казва, че пресконференцията няма да започне. Костадин Костадинов помоли за съдействие за изгонването на журналистите и служители на БТА, тъй като партията е наела пресклуба на Българска телеграфна агенция за пресконференцията си. След като това не се случи, той прекрати пресконференцията.

В момента той разговаря с журналисти отвън, но при условие, че около него няма микрофони на въпросните медии.

"Единственият мандат, който ще подкрепим, е мандатът на "Възраждане". Ние сме готови със свой кабинет и ще го представим, ако президентът връчи на "Възраждане" третия мандат. Най-вероятно отиваме на нови избори", заяви той.

Опитите за съставяне на кабинет в рамките на първия мандат Костадинов определи така:

"Това правителство се формира от американското посолство в момента и една част от медиите, които са тук, работят в тази посока."

Според него всяка медия, получаваща финансиране от чужда държава, трябва да получи статут на чуждестранен агент, подобно на статута на руската RT в САЩ.

От партията ще инициират преговорен екип в 48-ото Народно събрание относно влизането на България в еврозоната. От "Възраждане" са категорично против присъединяването ни към еврозоната и настояват въпросът да се реши с референдум.

Според него искането за ускорено присъединяване на Украйна към НАТО противоречи на правилата на самия Алианс, защото на тероторията й има нерешен военен конфликт.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук