Всички знаем какво ще последва оттук нататък – затваряне, задължителна ваксинация. Това заяви пред bTV лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов.

„В момента съм под домашен арест. Пред дома ми днес около 10-15 пъти минаваха полицаи, може би в очакване да изляза навън”, съобщи той.

По думите му единственият човек, проявил здрав разум днес по време на протеста, е здравният министър проф. Асена Сербезова.

„Поведението й бе най-мъжкото. Намери сили, смелост и мъжество да покани протестиращите и пред МЗ нямаше сблъсъци. Това искахме да се случи и с министър-председателя”, каза още Костадинов.

„За мое голямо съжаление има пострадали и вината е на управляващите. Помолих премиера за диалог, но такъв ми бе отказан.
Един медицински проблем се превърна в политически.

Човек със зелен сертификат заразява. Хора с ваксини са под карантина. Къде е смисълът да налагаме ограничения? Води само до икономически вреди. Принуждава хората да се ваксинират, за да ходят на работа”, отсече лидерът на „Възраждане”.

„Вчера си направих тест, днес пак – отрицателни са. Аз съм отрицателен, а съм под карантина”,  добави той.

Той бе помолен да коментира и грозната случка, която се разигра на протеста с екип на bTV. 

Протестиращи нападнаха репортерки на bTV с грозни закани: Отрепки! Боклуци! ВИДЕО

„Чух, че е имало напрежение на протеста с журналисти, но неслучайно сме на 112-о място по свобода на словото и огромна част от медиите не са обективни. 

Ризова показа разкъсания микрофон на журналисти на телевизията, а по скайпа Костадинов уточни: „Не мога да го видя заради гледната точка на камерата".

„Разкъсан микрофон, вследствие на подложени на вербален и физически натиск момчета и момичета", каза още Ризова.



„Ако са били подложени на физически натиск, съветвам ги да се обърнат към адвокати, както наши хора ще се обърнат към такива заради изтекли лични данни по вашата телевизия. Аз също ще потърся адвокати заради моето ЕГН, което бе показано в ефира.

Излишно помолих да бъде зачеркнато, но не стана. Не бива да се сърдите на хората, че има агресия срещу медиите, които се едностранчиви и предлагат само едната гледна точка. Действа пропаганда, която е едностранчива", каза още Костадин Костадинов.