Медийна сътрудничка на бившия премиер Иван Костов, изпрати до БЛИЦ "текст от стенограмата на НС от 1997 г., който да бъде публикуван, като отговор на обвиненията на г-н Филчев, направени в интерю пред Вашата медия."
 
 
Иван Костов в изказване. Виж: СТЕНОГРАМИ ОТ ПЛЕНАРНИ ЗАСЕДАНИЯ ЧЕТИРИНАДЕСЕТО ЗАСЕДАНИЕ София, петък, 6 юни 1997 г. Открито в 9,00 ч.

https://www.parliament.bg/bg/plenaryst/ns/6/ID/1040  

"В резултат на бурните промени правната система в България значително изостана от общественото развитие. Старото законодателство не може да обслужва повече обществените нужди. Липсата на адекватна правна уредба се отрази отрицателно върху развитието на икономиката и насърчи престъпността. Нормативният вакуум в областта на банковото и кредитното дело, на застраховането, улесниха злоупотребите, измамите, присвояването на държавни средства и изтичането им зад граница.
Наказателното законодателство в днешния си вид не дава възможност за ефективно противодействие срещу престъпността. В условията на прехода възникнаха нови форми на общественоопасно поведение, които не се санкционират от Наказателния кодекс.”