Няма как партия ЛИДЕР да бъде заподозряна в левоцентриски уклон. Просто защото същността и хората, които са я създали , имат десни разбирания. Логично е да се търсят бъдещи коалиции в десния спектър. Ако това се окаже невъзможно , може да има и компромиси. Но политиката изисква и движение "Напред" да партнира с десни партии, заявява в интревю пред в. "Труд" бизнесменът Христо Ковачки.

На въпрос това заявка за евентуално управление с ГЕРБ ли е, Ковачки казва: "Това го говорим отдавна! ВМРО и ЗНС няма как да бъдат обявени за леви. Водим разговори с "Гергьовден", ЕНП. Няма как да се твърди, че тия партии ще са патерица на БСП. Абсурд!"
Според Ковачки това, че хората на Софиянски са напуснали БНС заради него, Ковачки казва: "Мисля, че това, че партията на Софиянски напуска, е по-скоро услуга към ВМРО. Ще ви кажа ясно - кои ще бъдат бъдещите партньори на движение "Напред" ще реши съветът на коалицията. Трите партии си имат лидери и демократични правила. Аз каквото мога ще помагам. Не ми слагайте някаква изключителна роля и влияние в движение "Напред". Според него той щял да бъде по полезен като експерт и нямало да влиза пряко в политиката.
Относно трагедията с Ахмед Емин, Ковачки заявява, че го е познавал и му е изглеждал като много сериозен човек, но не знае точно с какво се е занимавал. "Случилото се беше голям шок. Не мога да кажа друго. Отиде си млад човек и за мен това е трагедия", заявява Ковачки. Дали донякъде е стигнало разследването на убийството на Борислав Георгиев, който е бил негов партньор, Ковачки отговаря отрицателно. Ние си водим наше паралелно разследване. Имаме версии. Единственото, което мога да ви кажа, че сме по-склонни да мислим, е, че в убийството са замесени българи, а не чужденци, казва Ковачки. /БЛИЦ