Кожарева привика МВР шефа, а той я заподозря в чудовищна схема за кабинета

По думите на Калин Стоянов върху бъдещият служебен премиер най-вероятно е оказван натиск

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов се срещна с бъдещия служебен премиер Горица Кожарева.

След срещата пред Нова тв вътрешният министър обясни, че от разговора е останал с усещането, че няма да запази поста си и че има политически натиск за това.

"Направи ми впечатление, че днешният разговор протече доста стегнато и професионално. Но останах с усещането и опасението, че бъдещият служебен премиер ще бъде и е подложен на брутален политически натиск относно това аз да не бъда в кабинета на предстоящото служебно правителство", заяви Стоянов. 

"Усетих, че има и други хора, които евентуално ще бъдат поканени на разговор като кандидати за поста вътрешен министър", допълни той. 

"Получих покана за разговор още в петък. Бях потърсен от Кожарева и днес се отзовах.

Тя пожела да я запозная с анализи относно резултатите на министерството и то сравнено със същите периоди за миналата година, направих го - занесох и доклад с цифри.

Също така я запознах с приоритетите на министерството, какво сме постигнали и какви са приоритетите ни, проблемите и какво е тяхното решение", заяви Стоянов. 

Силовият министър уточни, че е отбелязал какви трябва да са стъпките на страната ни, за да се осъществи пълноправно членство в Шенген. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!