Натрупаното напрежение в системата доведе до това премиерът Бойко Борисов да поиска и приеме оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков. Това каза пред журналисти в Благоевград зам.-председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев, цитиран от "Фокус". 

Велчев добави, че през вчерашния ден са имали заседание, на което въпросът не е бил обсъждан.

„Предполагам, че с натрупването на много напрежение в тази система, може би неправилни или не навреме взети решения, както и натрупване във времето на проблеми доведоха до това премиерът Борисов да поиска и приеме оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков.

Шефът на социалната комисия обясни защо Борисов е поискал оставката на Бисер Петков 

Вие виждате, че има напрежение в системата, затова е естествено да се вземат мерки. А и няма нищо лошо в смяната. Ето и при последните избори се видя, че хората искат промяна, искат реформи“, каза още Велчев.

Той подчерта, че ако една партия държи на себе си и иска да бъде подкрепяна, то това е формулата и начина да съществува и да се развива. „Аз мисля, че сме доказали, и Борисов е доказал като лидер и като министър трети мандат, че знае и взима решения навреме“, коментира Велчев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ