Красимир Велчев от ГЕРБ коментира водната криза в Перник и искания вот на недоверие от БСП, в предаването “Лице в лице”, по bTV.

По думите му съоръженията в Перник са строени в средата на миналия век и “няма такива съоръжения, които да издържат такъв експлоатационен период”.

Заговорът е в това, че когато са взети мерки, когато са осигурени средства, в Перник излязоха да протестират. Всичко е наред и Корнелия Нинова протестира заедно с тях. В това вижда същината на заговора против властта Велчев. Според него това е сценарий за сваляне на Борисов.

През последните 30 години на демокрация ГЕРБ управлява само 4 години в община Перник, каза Велчев.

Той откри обща черта между лидерката на БСП Корнелия Нинова и Мая Манолова. По думите му, където има протест, те двете са там.

Велчев заяви, че по времето на Орешарски са изтеглени 3 милиона и поливина лева за ремонт на ВиК инсталацията в Перник.

Магистралният водопровод отвсякъде тече, как да създадеш необходимия дебит, след като той изтича в земята, заяви той.
По думите му ГЕРБ са направили ремонт на язовирната стена за 32 милиона лева, след земетресението.  Ремонтът се направил без източването на язовира.

Той припомни, че правителството имаше идея ВиК дружествата да се обединят в едно общо дружество, за да могат да се използват европейски средства от всички.

Няма да има трети път подаване на оставка на правителството. Страната върви добре, оценката се дава от европейски институции, не от Корнелия Нинова, каза Велчев във връзка с искания вот на недоверие от БСП.

За кмета на Симитли, който участва в сбиване в новогодишната нощ в града, Велчев заяви, че не го познава лично, но е чувал за него много хубави неща.

„Това е един човек, за който няма да чуете да е взел подкупи, подпомага малкия бизнес, това му е четвърти мандат без конкуренция, хората го подкрепят, той има силно развито чувство за справедливост”, каза Велчев.

Тази тема ще се разследва, след това Изпълнителната комисия на ГЕР ще се произнесе, добави той.