"БСП няма нужда от спасител а от ръководител. В момента имаме нужда да дадем перспектива с оглед предстоящите местни избори". Това заяви Красимир Янков в "Още от деня" по БНТ.

На въпрос дали е кандидат на вътрешната опозиция Янков каза, че не приема този термин. "В БСП има хора, които изразяват своето несъгласие, но традицията да изразяване на мнение не трябва да се пренебрегват. Преди две седмици Корнелия Нинова подаде оставка и това предизвика делегатите да търсят алтернативата за председател на Националния съвет", добави Янков.

Той каза, че е важно да се направят компромиси в БСП и никакви компромиси навън в БСП. "Важно е да се чуват инакомислещите, партията трябва да представлява интересите на хората. Не трябва да има никаква възможност за задкулисие, да бъдат зазидани странични и задни входове на БСП", препоръча Янков.

На въпрос дали сегашното ръководство е правило подобни реверанси към задкулисието Янков каза, че съмнение винаги има за нерегламентирани разговори като едноличното вземане на решенията. Когато се обсъждат тези решения в широк състав се изключва възможността за подобни съмнения.

Той разкритикува Корнелия Нинова, която свърза вътрешната опозиция с ГЕРБ. Янков посочи като аргумент и липсата на заседание на Националния съвет по отношение на национални политики или конкретни сектори.

Красимир Янков призова членовете на БСП да се спре с личните квалификации. "Нека разумът да предизвика доброто решение", призова той. Кандидатът за наследник на Нинова отрече, че е възможно БСП да се разцепи, като припомни съдбата на АБВ.