За реформи са необходими смели и почтени хора, които са доказани професионалисти и имат ясна гражданска позиция. Предложените кандидати за министри не са такива. Това заяви на извънреден брифинг съпредседателят на ИБГНИ Мая Манолова.

"Част от предложените хора са абсолютно неприемливи. По отношение на политиките - предложена е декларация, в която няма конкретика и срокове. Тя е пълна с добри пожелания и намерения. Споразумения не беше подписано", добави Манолова. 

"Трето - заявихме ясно, че няма да подкрепим кабинет, който да е сянка на ГЕРБ и ДПС. Не получихме гаранции, че кабинетът няма да е такъв. Не може да правим компромис с гражданите, които искат правителство на промяната", каза тя. 

"Решението не бива да сме смята за акт, който е на неуважение. Не можем да си позволим, представлявайки гласовете на хиляди българи, да не гарантираме обещаните политики. На мъжка дума и юнашко биле няма как да гарантираме сигурност на поетите от нас ангажименти и да подкрепим кабинет, към който нямаме отношение. Виждаме персонални слабости", заяви Арман Бабикян.

Според тях при връчването на третия мандат ще се види какво ще се случи.

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!