ГЕРБ ги дразни не, че президентът свали доверието от правителството, а че казва истината. Това каза от трибуната на Народното събрание зам.-председателят на ПГ на БСП Крум Зарков в декларация.

"Вчера българският президент Румен Радев обяви, че снема доверието си от правителството. Този акт е изключително важен. Той не е безпрецедентен. Други президенти са правили същото", отбелязва Зарков. 

"Именно президентът Плевнелиев и президентът Желев. Ние може да не сме били съгласни с тяхната оценка, но никога не сме им поставяли под съмнение правото да се обърнат пред българските граждани и да кажат, че правителството според тях не си върши работата. От вчера много коментари по отношение на това снемане на доверие", допълни той. 

"Пропускате една ключова фраза на президента от вчера. Тя ми се струва, че е дори по-важна. Президентът Радев каза: „На всичко това трябва да се сложи край“. На кое? На розовите думи: да, на източването на публичните средства: да, но и на още нещо. На абсолютно неприемливото бездействие, което вкарва страната ни в абсолютно безвремие", уточни още Зарков.

Според него това, което ГЕРБ ги дразни в президента не е, че е свалил доверието от правителството, а че казва истината, но те не могат да я приемат.

Никол ИВАНОВА, БЛИЦ