Крясъци и обвинения! Манолова, Манев, Аврамова и Биков се изпокараха на ревизията на Борисов 3

Страшни скандали се вихрят на днешното заседание на комисията за ревизия на управлението на ГЕРБ

Страшни скандали се вихрят на днешното заседание на комисията за ревизия на управлението на ГЕРБ. Повод за скандалите са начинът на провеждане на комисията, както и самите сигнали, които са подадени. 

В началото на заседанието се завихри скандал между Маноил Манев и Мая Манолова. Манев обвини лидерът на "Изправи се.бг", че отново не е уведомен, че комисията ще се събира, както и че ще се изслушват хора, податели на сигнали. Депутатите разглеждат получени писма с информация за корупция по високите етажи на властта от последните години.

Първо говори бизнесмен, който разказа за известен агробизнесмен, който го използвал за съмнителни схеми с покровителсвото от хора с високи постове в правителството. Замеси имена на министри и дори на премиера.

Бизнесменът от Северна България, който се занимава със зърнопроизводство твърди, че е се е срещал с министър председателя в ловна хижа и знае за кюлчетата и пачките евро от снимките, които изтекоха през лятото на м.г. Заговори и за имена на бизнесмени, които са носили от ценния метал. Цитира и реплики между тях, както и за жената, която е правила снимките на спалнята в резиденция "Бояна".  

Маноил Манев нарече бизнесмена лъжесвидетел и обяви заседанието на комисията за цирк. Научил за него от онлайн излъчването му във фейсбук.  Депутатите от комисията за ревизия обвиняват Манев, че саботира работата им и не дава възможност на бизнесмена да бъде изслушан. Скандалът продължава повече от 30 минути. 
 



По-късно Тома Биков се изказа, че включи и заяви, че сигналите трябва да се подават преди заседанието. От своя страна пък Петя Аврамова отрече всички обвинения по неин адрес и поиска да чуе още веднъж обвиненията срещу нея. 

"Всички тия сигнали и разпечатки какво ще ги правите на 11. Само да ви кажа, че на 11 тази комисия спира да съществува. От всички нас само 2-ма души имат достъп до тези документи. И те ще започнат да ги разнасят където им трябват. А вие ги защитавате. Ще трябва да легитимирате това укриване на документи. Искам да видя съда, който ще признае тези документи", коментира още Манев.
 

Това не е истерия, това е опит да взема думата, когато не са ме допуснали до тази комисията“, каза още Манев.

Манолова обаче реши, че заседанието на комисията ще продължи в петък.

„В петък в 14:30 ще се проведе заседание, което е във връзка с хотела и подпорната стена на „Алепу“. Ще бъде изслушана министър Аврамова по повод магистралите“, завърши Манолова.