Страшни скандали се вихрят на днешното заседание на комисията за ревизия на управлението на ГЕРБ. Повод за скандалите са начинът на провеждане на комисията, както и самите сигнали, които са подадени. 

В началото на заседанието се завихри скандал между Маноил Манев и Мая Манолова. Манев обвини лидерът на "Изправи се.бг", че отново не е уведомен, че комисията ще се събира, както и че ще се изслушват хора, податели на сигнали. Депутатите разглеждат получени писма с информация за корупция по високите етажи на властта от последните години.

Първо говори бизнесмен, който разказа за известен агробизнесмен, който го използвал за съмнителни схеми с покровителсвото от хора с високи постове в правителството. Замеси имена на министри и дори на премиера.

Бизнесменът от Северна България, който се занимава със зърнопроизводство твърди, че е се е срещал с министър председателя в ловна хижа и знае за кюлчетата и пачките евро от снимките, които изтекоха през лятото на м.г. Заговори и за имена на бизнесмени, които са носили от ценния метал. Цитира и реплики между тях, както и за жената, която е правила снимките на спалнята в резиденция "Бояна".  

Маноил Манев нарече бизнесмена лъжесвидетел и обяви заседанието на комисията за цирк. Научил за него от онлайн излъчването му във фейсбук.  Депутатите от комисията за ревизия обвиняват Манев, че саботира работата им и не дава възможност на бизнесмена да бъде изслушан. Скандалът продължава повече от 30 минути. 
 



По-късно Тома Биков се изказа, че включи и заяви, че сигналите трябва да се подават преди заседанието. От своя страна пък Петя Аврамова отрече всички обвинения по неин адрес и поиска да чуе още веднъж обвиненията срещу нея. 

"Всички тия сигнали и разпечатки какво ще ги правите на 11. Само да ви кажа, че на 11 тази комисия спира да съществува. От всички нас само 2-ма души имат достъп до тези документи. И те ще започнат да ги разнасят където им трябват. А вие ги защитавате. Ще трябва да легитимирате това укриване на документи. Искам да видя съда, който ще признае тези документи", коментира още Манев.
 

Това не е истерия, това е опит да взема думата, когато не са ме допуснали до тази комисията“, каза още Манев.

Манолова обаче реши, че заседанието на комисията ще продължи в петък.

„В петък в 14:30 ще се проведе заседание, което е във връзка с хотела и подпорната стена на „Алепу“. Ще бъде изслушана министър Аврамова по повод магистралите“, завърши Манолова.