Предлагам през зимата да се спре движението на ТИР-ове по пътя от и за Самоков. За това призова народният представител от НДСВ Олимпи Кътев на среща с представители на ресорните институции.
Срещата е по инициатива на депутатите от НДСВ в отговор на протестите на самоковци преди дни. Гражданите излязоха масово и настояваха тежко товарните коли да не минават през града заради многобройните катастрофи и опасния път.

В срещата участваха депутатът от НДСВ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Минчо Спасов, генералният комисар на МВР Павлин Димитров, шефът на КАТ-Пътна полиция Алекси Стратиев, представители на Националната агенция „Пътна инфраструктура”.

До 10 дни ще бъде направен мониторинг на въведената мярка тировете да се спират по 2 или 3 часа на 3 места в пиковите часове.

Нека да изпълним този ангажимент. Иначе предложението на Олимпи Кътев е съвършено правилно, но предлагам да го оставим като крайна мярка, заяви Алекси Стратиев.

Олимпи Кътев беше категоричен, че по пътя Костенец-Долна баня-Боровец също не бива да минават ТИР-ове. Сложете знаци и го затворете, апелира той.

Ще формираме работна група със специалисти по административно право. Целта ни ще бъде да опростим административно-наказателната процедура при нарушение по Закона за движението по пътищата. Трябва да се засили доказателствената тежест на материалите, събрани чрез видеонаблюдение, заяви от своя страна Минчо Спасов. /БЛИЦ