Председателят на ГЕРБ в Пловдив Йордан Кюмюрджиев ще остане начело на градската структура, въпреки подадената миналата седмица оставка. Това е било договорено по време на среща с неформалния лидер на партията Бойко Борисов, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в града.
 Аудиенцията е била в сградата на столична община и на нея са присъствали още трима активисти на ГЕРБ. Борисов е дал картбланш на Кюмюрджиев да направи промени в градското ръководство. Организационните секретари Сузана Николова и Димитър Цветков не са били уведомени за срещата на Борисов и Кюмюрджиев, въпреки че няколко часа по-късно Николова, Цветков и шестимата районни лидери са разговаряли с националното ръководство на ГЕРБ, на което са получили инструкции да подготвят разширеното събрание на членовете и симпатизантите на партията, насрочено за вторник.
Очаква се на това събрание да присъстват Бойко Борисов и официалният председател Цветан Цветанов. Събранието не е делегатско, което означава, че няма да се излъчват номинации за нов градски лидер. Целта на форума е да се чуят мнения от гербаджии за политическата ситуация под тепетата, създала се след разрива на коалицията ГЕРБ-ВМРО и вкарването на БСП в управлението на града. Най-вероятно на партийното събрание ще бъде обявено, че оставката на Кюмюрджиев не се приема. Причина за подобно решение на Бойко Борисов е, че в Пловдив няма достатъчно разпознаваемо лице с авторитет, което да поеме местната организация месеци преди парламентарните избори. Димана Тодорова /БЛИЦ