Лавров: Възможна е ядрена война, но тя ще бъде започната от НАТО и Украйна

Отново украинският екип намери причини да отложи тези преговори, със сигурност получават инструкции от Вашингтон, няма съмнение

Ръководителят на Министерството на външните работи на Руска федерация Сергей Лавров даде интервюта за руски и чуждестранни медии. Той коментира възможна ядрена война, но тя няма да бъде започната от Русия, а от НАТО и Украйна“, каза той и допълни: „Русия не гради политиката си на принципа на ескалация в името на деескалацията.

Руският външен министър Сергей Лавров каза, че преговорите между представителите на Руската федерация и Украйна ще се проведат на 3 март. Твърде рано е да се оценяват руско-украинските преговори, убеден е той.

Руският външен министър е уверен, че ще бъде намерено решение на ситуацията в Украйна. „Разбира се, че ще бъде намерено решение по отношение на ситуацията в Украйна, не се съмнявам. Условията, които са минимални за нас, са добре известни. Те се обсъждат, включително в преговорите с украинската страна, както беше в Гомел и както трябва да бъде днес", каза той в интервю за руски и чуждестранни медии.

Според него няма съмнение, че украинската делегация получава сигнали от Вашингтон.

Лавров: Третата световна война ще бъде ядрена и разрушителна! Ако ще има такава ВИДЕО

"Отново украинският екип намери причини да отложи тези преговори. Със сигурност получават инструкции от Вашингтон, няма съмнение. Тази страна е напълно зависима", каза той.

В същото време, според него, украинската делегация обеща да внесе формирана позиция в новия кръг от преговори. Всякакви конфликти завършват със споразумения, но това не зависи от Руската федерация, добави Лавров. Руската федерация за пореден път потвърждава, че е готова за преговори за Украйна, увери той.

"Съединените щати изнудват други страни за резултатите, които искат при гласуването в ООН. С такива методи се постига дипломатически триумф“, отбеляза руският външен министър.

Лавров нарече доставката на оръжие за Украйна русофобска лудост на ЕС

"Ние знаем много добре с какви методи нашите западни колеги постигат такива резултати: чисто изнудване, извиване на ръце", каза той.

Страни, които имат сметки на запад, чиито деца учат в университети в западните страни, просто така." "Тези методи постигат дипломатически триумф, поздравявам ви", добави министърът. Лавров подчерта, че истината ще си пробие път и покани да посетите сайта на руското външно министерство, който съдържа документални факти за това, което „украинските военни, неонацистите направиха в Донбас и други части на Украйна“.