"В течение сме на разследването. Работим заедно със службите", това заяви началникът на кабинета "Петков" Лена Бориславова по повод шпионския скандал, за който по-рано днес първо главният прокурор Иван Гешев заговори.

"Посланикът на Русия у нас Н. Пр. Елеонора Митрофанова е била поканена да се яви в МВнР. Май е отказала и ще прати свой заместник", поясни Бориславова.

"Не знам от колко време този дипломат е бил на територията на България. Компетентните служби извършват всички необходими действия.

Истината е, че от началото на военните действия българските служби са в завишено ниво на степен на готовност и правят всякакви проверки", категорична бе Бориславова.

Тя поясни, че ще изпратим 30 палатки, спални чували, 450 броя походни легла, възглавници и различни лекарства в помощ на Украйна: "До края н деня престои оказване на подкрепа на украинските граждани под формата на освобождаване от ТОЛ такси на конвоите с хуманитарна помощ, които пътувате през територията на страната".

"Успоредно в целия контекст на колективния отговор на Европа и Европейския съюз (ЕС) взехме решение България да прекрати членството си в международната инвестиционна банка и международната банка за икономическо сътрудничество, което е съгласувано от всички държави-членки на ЕС", каза още Лена Бориславова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!