Лена Бориславова увеси нос, скочи на депутатите

По думите й този парламент е неспособен да формира антикорупционно мнозинство

Този парламент се показа, за съжаление, неспособен да формира антикорупционно мнозинство, което не означава, че той не трябва да работи и ние да се откажем от всякакви законодателни инициативи.

Така отговори на журналистически въпрос в кулоарите на парламента за депутатската ваканция Лена Бориславова от парламентарната група (ПГ) на „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ).

БЛИЦ припомня, че в четвъртък сутрин лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи изненадващо предложение към народните представители.

Според политическата сила трябва да се реши проблемът с недостиг на медицински сестри и специалисти по здравни грижи, но тъй като не е ясно кога ще има редовен кабинет, за да се заложат всички тези приоритети, затова това Народно събрание (НС), може да се обедини и да задължи изпълнителната власт, макар и служебна, да започне да предприема мерки, защото българското здравеопазване е пред национален колапс.

Това, което е обсъждано за работата на НС, е, че по Конституция то трябва да работи до изборите. Има разумни срокове да се проведе предизборна кампания, но това не е август - така че, вместо да се ходи на море от депутатите, бихме могли да поработим още малко, за да приемем поне нещо в този парламент, коментира Лена Бориславова.

Напълно реалистично е, по думите ѝ, освен решението за медицинските сестри и здравните специалисти, да се приеме и законопроектът за личния фалит, който от ПП-ДБ ще внесат още днес.