Председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов започна гостуването си при Лора Крумова в ефира на Нова тв със закачки. 

"Гледам, че добре следите как ви представям", подхвана го моментално Крумова. 

"Така е, бил съм във вашата роля, свикнал съм да гледам всичко", каза й той с усмивка.

"По мое мнение "Възраждане" бойкотират НС заради случващото се с МОЧА, а ние протестираме против промяната на Конституцията", каза той. 

"Когато блокирахме трибуната на НС, Костадинов каза причините си, а ние бяхме там именно заради Конституцията. Който е гледал е разбрал", добави Йорданов..

"Харесва ми атаката към журналистиката във всяка една ситуация от вас", коментира Крумова.

"Журналистът е посредник и може да слага акцента, където си иска. Може да ни сложи под един знаменател с "Възраждане", а може и да уточни, че ИТН има своите доводи за поведението си", каза той и уточни, че едните са против демонтажа на МОЧА, а другите срещу промените в Конституцията. Това пък накара водещата да смени темата.

"Росен Желязков се опитва да е хуморист, няма лошо. Всеки човек има право на чувство за хумор. Всеки човек, група или партия имат право на протест, имаме право да блокираме парламента", категоричен бе Йорданов.

По думите му в България има и немирни революции и това понякога се налага. 

"От една страна имаме сглобка със 164 души, които могат да налагат всичко, дори и това да е с разрез със закона. Това правят сега с Конституцията. Когато има такова нещо, та решенията им няма да се приемат от КС. Блокирането на парламента е необходим акт", смята депутатът.

Той се закани дейността на НС да бъде блокирана, когато се обсъждат конституционни промени. "За бюджета ще се включим, няма да правим бойкот", обеща политикът. Йорданов възрази срещу това, което се прави с Паметника на Съветската армия. 

"Не ме разбирайте грешно, не съм фен на паметника. Смятам, че софиянци трябва да се питат на референдум. Това обаче не ни е мотивация за блокиране на работата на парламента", каза той.

Според Йорданов някои неща в тази страна трябва да станат със сила. "Понякога думите са просто безсилие. Думите от парламентарната банка също може да са такова", смята той.

По думите му наистина все пак трябва да има ограничаване на правомощията на главния прокурор.

Накрая на разговора председателят на ПГ ИТН нарече премиера Денков "тоя" и го укори заради предстоящото вето на Унгария за влизането ни в Шенген, свързано с руския петрол.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук