Първите слънчеви лъчи вероятно ще огреят още утре. Академик Денков вече съобщи, че имат насрочена среща с Мария Габриел. За мен това е символ на надеждата, каза пред БНТ Даниел Лорер от ПП-ДБ.

Той заяви, че институционалността и българската държава са изправени пред много сериозни проблеми - от проблемите в прокуратурата, до изявеното нежелание на президентството да връчи втория мандат, което според Лорер, граничи с посегателство на конституционния ред.

Според него проблемите са ясни изрази на факта, че двете най-големи политически сили трябва да намерят в себе си увереност и смелост, въпреки огромните резерви един към друг, да намерят мост и да съставят редовно управление на България.

Доверието между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ тепърва ще се гради, каза още Лорер и заяви, че искрено се надява от утре през следващите 6 дни да изградят липсващото доверие, защото то е важно накъде ще поведат България - напред към Европа или на изток към Русия.

Лорер каза още, че политическият формат ще бъде запълнен с експертни фигури, но в какви пропорции, ще се види в следващите дни. Целият състав на кабинета е по усмотрение на Денков и това, което може да работи за България във форма на ротация.

Той добави, че за неговото име, както и за останалите имена, няма червени линии да бъдат или да не бъдат в бъдещия кабинет.

Лорер е уверен, че "сцената с Радостин Василев" ще бъде забравена в следващите дни. Каза, че никой няма да маха случайно администрация, която е била назначена от един или друг кабинет.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук