Предполагам, че преди да стигне до поста си председател на Висшия касационен съд (ВКС), най-вероятно Лозан Панов се е срещал поне с председателите на политическите сили. В целия свят тези постове се избират с помощта на политиците. Въпреки това могат да се устояват независими решения. Това заяви бившият конституционен съдия Румен Ненков, който посочил името на Панов като една от възможностите за председател на касационния съд.
 
"Лозан Панов е добър юрист. До момента в който стана председател на ВКС. Тогава започнах да губя доверие в него", каза в бТВ Румен Ненков. "Жена му говори за него като за институция, той самият започна да се изживява като институция. Хората очакват председателят на ВКС да бъде импотентен политически“.
 
Румен Ненков обяви за "ужасно" решението на Лозан Панов да съди България в Страсбург за 1000 лв. глоба от Сметната палата заради отказа му да подаде имуществена декларация за 2016 г. 
 
"Ако бях на негово място щях да платя глобата от 1000 лв., дори и да бях прав. Звучи ми ужасно да се съди държавата в Страсбург“, категоричен е Ненков.