В диалог с президента реших името на вътрешния министър. Тръгнахме от там, че трябва да професионалист от системата, а не да се политизира поста. Оказа се, че няма много желаещи обаче в МВР. Илков до момента е директор на ГДНП (Главна дирекция "Национална полиция").

Това заяви след срещата с президента Румен Радев бъдещият служебен премиер Димитър Главчев. На нея той представи състава на Министерски съвет, с който ще управлява страната до следващите избори, които ще се проведат на 27 октомври.

Прекрояването на служебния кабинет

А ето и какво още разкри Главчев за рокадите в служебния кабинет:

Нямаше кой друг, това е освен всичко останало. Шегувам се, разбира се. Това беше, професионализъм и да е по-далеч от политиката. 

Условия без край: Радев размаха пръст на Главчев, постави му нови задачи

Не ми хрумва да съвместявам повече постове, защото трябва да се отделя повече време за всеки ресор. Трябва човек да се занимава само с това. Г-н Кондов спечели моето доверие, докато ме заместваше като външен министър и затова предлагам него. 

Виждате, че има доста сериозни проблеми в БДЖ. С всички, с които работихме в досегашното правителство, имаме прекрасни отношения и комуникация. Чисто професионално всеки си свърши добре работата. Струва ми се неприемливо политизирането на длъжности в служебно правителство. 

По социалните мрежи показаха как пътници бутат влак, през нощта пък се запали локомотив. Всеки министър носи отговорност за ситуацията в своето ведомство, каза Главчев относно рокадата на транспортния министър Георги Гвоздейков.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!