Мисля, че в следващия парламент не може да очакваме кой знае какви промени. Познатите партии – ГЕРБ, БСП, ДПС, ще имат 135-140 депутати общо и останалите ще са разделени между всички останали формации. Изходната позиция е почти същата. Това каза в предаването „Пресечна точка” по Нова телевизия бившият депутат от ГЕРБ Любен Дилов-син.

Според него без някой от старите трудно ще се направи нов кабинет. „За първи път имаме такава ситуация в България. Не виждам политически формации, които да мислят година или две напред и как би трябвало да се конструира държавата. Всички са се вгледали в моментната ситуация.

Съвсем очаквано е да има очаквания към формацията на Асен и Кирил. Поредното хлътване в очакване на месия. Забавно е как се позиционират и в ляво, и в дясно”, коментира още той.

„Мисля, че България ще е в още по-сложна ситуация след 14 ноември, независимо от това кой ще е президент. Макар че е важно, защото досегашният не успя да се справи. Много от действията му доведоха до разгорещяване на страстите в партиите”, заяви още Дилов-син.

„Стискам палци на старите играчи да им е дошъл малко акълът”, посочи бившият депутат.
 
„Ако тези избори бяха за ВНС, щяха да решат категорично кризата”, коментира още той.