Любо Дилов взриви мрежата с коментар за преговорите в Скопие

Добре, де... Въпросът за македонци в космоса изобщо ли не беше разискван, попита депутатът

Депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син избухна с шеговит коментар в мрежата по повод днешната визита на премиера Кирил Петков в Северна Македония. 

Както БЛИЦ съобщи, тази вечер на пресконференция Петков съобщи две големи новини от Скопие. 

"На първо място, беше изпратена нотата за дългото и късо име. Това не бива да се подценява и е голям жест. Това казва, че Северна Македония няма териториални претенции.

Второто - за пръв път те не направиха целия пакет, а дадоха първа позитивна стъпка, което в последните години не е ставало", добави премиерът.

"Добре, де... Въпросът за македонци в космоса изобщо ли не беше разискван?", написа Дилов-син в профила си във Фейсбук. 


 


По-рано днес Любо Дилов направи и друг любопитен историко-познавателен коментар във Фейсбук на фона на посещението на българския премиер в Скопие:

Днес – твърди се – е международния ден на снежния човек. 18 януари, защото единицата била като метлата, а 8 – като тялото на самия снежен човек. 13 март вероятно е денят на наполовина стопения снежен човек. 
 

Снимката е възстановка на древен македонски снежен човек. Нямате никакво съмнение, че най-древните снежни човеци са македонци, нали? Голяма част от тях са се стопили след гибелта на Алексадър Македонски, защото били принудени от Птолемей да завладеят Египет, където е топло. Това е станало на 13 март.

Малка утеха е, че Клеопатра е македонка, а днешните роми в РСМ се наричат "гиптяни". Днес скърбим за изчезналите македонски снежни човеци...