Александър Иванов от ГЕРБ и Румен Гечев от БСП си спретнаха лют спор в ефир относно ситуацията в държавата.

Народният представител на управляващата партия е категоричен, че предложението за затягане на мерките са плод на здравен анализ, нямат политически нюанс.

Социалистът обаче се усъмни защо извънредната епидемична обстановка се удължава до март догодина, когато се очакват парламентарните избори.

Румен Гечев нееднократно повтори, че България е на първо място по смъртност. Той не разбира защо правителството е пропиляло толкова месеци, за да се подготви за есента.

"Ваши колеги не си носеха маските, сега четете морал. Вие сте като Мая Манолова!", реагира му Александър Иванов.

Депутатът от ГЕРБ коментира, че предложените от щаба мерки ще бъдат обсъдени сектор по сектор. Той призова и хората да бъдат отговорни.

Румен Гечев обаче пак настоя, че вече сме влезли в хаос.

Александър Иванов обясни, че буфери за бизнеса ще са програмите, които са заложени от Европейския съюз. 60/40 продължава до април месец. 

"Аз искрено се надявам да се не се стига до локдаун - цялостно затваряне на държавата", отбеляза той.

"Бизнесът е изоставен като сираче. Пенсионерите им се дава пари до март. Блокирането на държавата до март, а след това след нас и потоп", опонира му Румен Гечев.

Той каза, че БСП имат алтернативен бюджет за 2021 г., в който има повече приходи. Гечев напомни, че тяхната идея е най-богатите да плащат по-скъп данък.

"Е, вие щом обвързахте смъртността с данъците, няма как повече да кажа", зачуди се Александър Иванов и приключи полемиката им в студиото на bTV.